Op 9 april 2017 lopen Erik, Jouke, Bernard en Jaco de Rotterdam Marathon. Quirina loopt de Halve van Nijkerk op 22 april 2017. Dit zal voor ons in het teken staan van Joran en Stichting Semmy. In 2017 is het 10 jaar geleden dat Joran, zoon van Petra en Jaco, overleed aan hersenstamkanker. Het is ook 10 jaar geleden dat Stichting Semmy is opgericht.

Stichting Semmy zamelt geld in voor onderzoek naar genezing van hersenstamkanker, ook wel dipg genoemd. Er overlijden in Nederland jaarlijks circa 10 kinderen aan deze ziekte. Vrijwel alle kinderen overlijden een jaar na de eerste diagnose. Er is op dit moment geen genezing mogelijk. Tot de oprichting van Stichting Semmy werd er nauwelijks onderzoek gedaan naar hersenstamkanker. Stichting Semmy heeft zich gecommiteerd voor 300.000 euro per jaar voor het onderzoeksteam van het VU Medische Centrum. De gelden worden bijeengebracht door acties van particulieren. Elke euro komt bij het onderzoek terecht. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Elke euro is ook hard nodig om onderzoek naar deze "kleine", maar nu nog fatale ziekte te financieren. meer informatie treft u aan op www.stichtingsemmy.nl.

U kunt onze "RUN 4 JORAN / Rotterdam Marathon" sponsoren. Wij trainen al enkele maanden hard en regelmatig in de verwachting blessurevrij de start te halen. In ruil voor uw sponsorbijdrage zullen wij ons uiterste best doen om de marathon uit te lopen en zullen Jouke, Erik en Jaco proberen hun tijd van vorig jaar te verbeteren. Voor uw sponsorbijdrage kunt u gebruik maken van de doneerknop (zie hieronder in kader) of deze link .

Dank namens Run 4 Joran en Stichting Semmy!!


maandag 10 april 2017

Rotterdam Marathon
9 april 2017 -  Het is zover. Voor de lopers van de marathon zijn deze weersomstandigheden niet gunstig. Te warm. Voor de toeschouwers is het perfect. Ik ben een tikje nerveus. Heb ik me wel goed voorbereid. Waar komen die pijntjes nu opeens vandaan. En ik heb nu al een hartslag van 90, terwijl ik nog geen stap heb gezet.

Ik heb niet veel met Lee Towers, maar als hij even voor tienen vanaf een hoogwerker "You'll never walk alone" zingt krijg ik kippenvel. Een tekst met zeggingskracht voor velen. De Marathon leeft in Rotterdam. Er zijn vrienden en familie om ons aan te moedigen. Dit voelt goed, we zijn er klaar voor.

Startschot om 10 uur. Een halfuur later gaan wij, recreanten met een topsportmentaliteit, de startlijn over. De laatste etappe van een maandenlange voorbereiding. Vaak vroeg opstaan en in het donker starten om de vele kilometers maken, en dan worden beloond met een prachtige zonsopkomst. Onderweg soms goede gesprekken, maar veel vaker oeverloos geouwehoer. Of, zoals Bernard, je strikt houden aan het recept van "sportrusten" en jezelf afbeulen op het strand van Vlieland.

Voor de eerste keer de Erasmusbrug over. Dit is imponerend, met de skyline van de zuidoever in de zon en de duizenden lopers en toeschouwers voor je. Lopen. Op de helft van de marathon je doel bijstellen. 4 uur en 12 minuten, mijn haalbare doel, zal niet lukken met deze hartslag... te warm. Terugschakelen. Hartslag naar beneden zien te krijgen. Op techniek blijven letten. Blijven eten en drinken. Ik loop nog bij Jouke. Jouke gaat goed. Bernard is ons al vooruit. Erik loopt ook een eigen tempo en blijft iets achter.

27 kilometer: tweede keer Erasmusbrug. De opzwepende muziek van Queen aan de voet van de brug en het geweldige publiek geeft weer kippenvel. Rotterdam Rocks. 30 kilometer: Jouke gaat een streepje te hard voor mij en loopt bij me weg. Wat loopt hij toch lekker. Jaloers. Nu je eigen race. Niet gek laten maken. We gaan het beruchte Kralingsebos in. Komt hier de "man met de hamer"? Bij elke drinkpost uitgebreid drinken en weer door... 34 kilometer: er staan enorme beeldschermen opgesteld en Petra komt kraakhelder in beeld en ze moedigt me aan. Pfff.... er gaat van alles door me hoofd en voel me week worden. Nu afleiding zoeken en concentreren op techniek. Doorlopen. 

De laatste kilometers nu. Veel deelnemers zitten aan de kant of wandelen. Doorlopen. Joran. Op techniek letten. Niet aanstellen, wees blij dat je dit kan. Rekenen. 6 kilometer voor de finish: ik mag nu 7 minuten over een kilometer doen om op 4 uur en 29 minuten te eindigen, mijn bijgestelde doel. De Coolsingel...... pff eindelijk. Ik ben euforisch en versnel nog.  M'n tijd is 4 uur en 27 minuten. 2 minuten sneller dan vorig jaar.

Jouke en Bernard zijn een paar minuten voor mij gefinisht. Jouke blijft vervolgens wandelen, bang dat hij "op slot slaat". Bernard is ook helemaal kapot en gaat even liggen om bij zinnen te komen. Erik komt wat later. Met reden: hij moest op de Erasmusbrug nog wat telefoontjes plegen met Jantien en goede vriend Arnaud. En een selfie maken. En onderweg Jantien nog een kus geven. Maar nooit opgeven! Met een grote smile komt hij de finish over.

Een halfjaar geleden, na de Amsterdam Marathon, had ik het idee om de marathon van Rotterdam wederom te lopen en in het teken te stellen van Joran en Stichting Semmy. In 2017 is het 10 jaar geleden dat Joran ziek was en overleed. En ook 10 jaar geleden dat Stichting Semmy is opgericht.

M'n vrienden Jouke, Erik, Bernard zijn met me opgetrokken en samen hebben we ons voorbereid voor de marathon. Dank mannen! En Quirina loopt voor "Run 4 Joran" de Halve van Nijkerk op 22 april 2017. Vrienden, familie, collega's en soms vage kennissen hebben ons aangemoedigd. Letterlijk, maar vaak ook in de de vorm van een  sponsorbijdrage. De teller voor Stichting Semmy staat inmiddels op het geweldige bedrag van 8.200 euro. Dank hiervoor! Dit doet ons goed.

Met sportieve groeten,

Jaco

Jouke, Bernard, Erik en Quirina